Jóga

 

2020. szeptemberétől HATHA JÓGA Veronikával minden szerdán 9-10:30-ig a Margaréta-Házban.

Addig is a jógaórák online érhetőek el. További információk: https://www.facebook.com/fabianveronikajoga/

Kérjük a jóga órákra első alkalommal érkezőket, hogy jelezzék részvételi szándékukat az alábbi elérhetőségeken: info@margaretahaz.com, vagy +36304525661. Köszönjük!

 

HATHA JÓGA

A Hatha olyan jóga rendszer, ami a fizikai test felől közelíti meg a fizikai, érzelmi, szellemi és spirituális egyensúlyt.
Maga a Hatha kifejezés két szóból áll: Ha, vagyis Nap, és Tha, vagyis Hold. A Hatha jóga célja a kétféle energia egyesítése, egyensúlyba hozása. Ezeket az ellentétes energiákat ismerjük mindennapi világunkból: nappal és éjszaka, férfi és nő, értelem és érzelem, stb. Ezeknek a minőségeknek a kiegyensúlyozásával és egyesítésével a kettősség megszűnik és helyét átveszi a harmónia. Célom, hogy jógaóráimon megéld ezt a feszültségektől mentes állapotot, belső nyugalmat.

Az órákon légzőgyakorlatokat és ászanákat (jóga pózokat) gyakorlunk, majd az alkalmat Jóga Nidrával zárjuk.

JÓGA NIDRA

A jóga nidra (vezetett „jógikus alvás”) több, mint mélyrelaxáció, leginkább a meditáció előszobájaként lehet leírni. Ilyenkor ellazult állapotban, ébrenlét és alvás határán teljesen ellazulva befelé figyelsz; izmaid annyira ellazulnak, hogy tested ellazultságát idegrendszered és lelked ellazulása is követni tudja. Fizikailag és mentálisan nyugodt állapotba kerülsz, miközben tudatod éber marad. A jóga nidra oldja a stresszt, pihenteti a fizikai testet, rendszeresen gyakorolva pedig javítja a koncentrációs képességet és a memóriát.
A jóga nidra után úgy térsz vissza a mindennapi élet valóságába, mintha egy jó pihentető alvás után ébrednél.

Időpont: szerdánként 9-10:30-ig

A jógát tartja Fábián Veronika – jógaoktató

Elérhetőség: +36 70 686 6039

Árak