Jóga

 

2020.06.02-tól GERINCJÓGA Annamáriával minden KEDDEN 8:30-10:00-ig és 18-19:30-ig

2020.09-től HATHA JÓGA Veronikával minden SZERDÁN 9-10:30-ig. Veronika órái addig is elérhetőek online. További információk: https://www.facebook.com/fabianveronikajoga/

Kérjük a jóga órákra első alkalommal érkezőket, hogy jelezzék részvételi szándékukat az alábbi elérhetőségeken: Annamária óráira: +36 31 782 6718, Veronika óráira: +36 70 686 6039, vagy a info@margaretahaz.com e-mai címre. Köszönjük!

 

ANNAMÁRIA ÓRÁI:

GERINCJÓGA:

A gerincjóga egy csodálatos mindenki számára megfelelő gyakorlással elsajátítható mozgásrendszer.

A gerincjóga a Hatha jóga és a gyógytorna elemeit ötvözi, segít oldani a testben lévő feszültséget, növeli a pszichikai teherbírást, erősít, nyújt.
A gerincjóga elsődleges feladata a megelőzés (prevenció) lenne, de sajnos még most is szinte csak akkor jönnek az emberek gerincjógára ha már fáj a derék, fáj a hát és fáj minden.
Rendszeres gerincjóga gyakorlással javítható a tartás, csökkennek a testben lévő fájdalmak és a lelkünk is megpihen. A gerincjóga órákon kiemelten foglalkozunk a gerinccel, a helyes tartás és megfelelő légzés elsajátításával.
A gerincjóga minden korosztály számára ajánlott, hisz a derékfájás és hátfájás ma már kamaszkorban megjelenik. Nagyon fontos tudni, hogy a már megszerzett fájdalmakat (derékfájás, hátfájás, nyaki panaszok) megszüntetéséhez idő kell. A jóga gyakorlása fontos, de a rendszeresség is jelentős tényező abban, hogy mikor érjük el azt az eredményt amit szeretnénk.

Időpont: keddenként 8:30-10:00-ig és 18:00-19:30-ig

A jógát tartja Illés Annamária – gerincjóga oktató

Elérhetőség: +36 31 782 6718

 

VERONIKA ÓRÁI:

HATHA JÓGA

A Hatha olyan jóga rendszer, ami a fizikai test felől közelíti meg a fizikai, érzelmi, szellemi és spirituális egyensúlyt.
Maga a Hatha kifejezés két szóból áll: Ha, vagyis Nap, és Tha, vagyis Hold. A Hatha jóga célja a kétféle energia egyesítése, egyensúlyba hozása. Ezeket az ellentétes energiákat ismerjük mindennapi világunkból: nappal és éjszaka, férfi és nő, értelem és érzelem, stb. Ezeknek a minőségeknek a kiegyensúlyozásával és egyesítésével a kettősség megszűnik és helyét átveszi a harmónia. Célom, hogy jógaóráimon megéld ezt a feszültségektől mentes állapotot, belső nyugalmat.

Az órákon légzőgyakorlatokat és ászanákat (jóga pózokat) gyakorlunk, majd az alkalmat Jóga Nidrával zárjuk.

JÓGA NIDRA

A jóga nidra (vezetett „jógikus alvás”) több, mint mélyrelaxáció, leginkább a meditáció előszobájaként lehet leírni. Ilyenkor ellazult állapotban, ébrenlét és alvás határán teljesen ellazulva befelé figyelsz; izmaid annyira ellazulnak, hogy tested ellazultságát idegrendszered és lelked ellazulása is követni tudja. Fizikailag és mentálisan nyugodt állapotba kerülsz, miközben tudatod éber marad. A jóga nidra oldja a stresszt, pihenteti a fizikai testet, rendszeresen gyakorolva pedig javítja a koncentrációs képességet és a memóriát.
A jóga nidra után úgy térsz vissza a mindennapi élet valóságába, mintha egy jó pihentető alvás után ébrednél.

Időpont: szerdánként 9-10:30-ig

A jógát tartja Fábián Veronika – jógaoktató

Elérhetőség: +36 70 686 6039

 

 

Árak