Családállítás

 

„Ne feledd, minden makk tölgyfának születik, és hányból lesz tölgyfa…?”

Dr Molnár Gábor: Beavatások a tanúságba

Mi a családállítás és hogy működik?

A családállítás terápiás módszer.
A megoldani kívánt problémát kérésként fogalmazzuk meg, és a kérés rezgése, mint egy „Szezám tárulj” varázslat, a teremtés varázsszava, létrehozza a morfogenetikus mezőt. Ez a mező tartalmazza és közvetíti a kéréssel kapcsolatos összes információt, ez ad lehetőséget, hogy belekerüljünk a megszemélyesítők (képviselők) által a kérő személy lelkébe, családrendszerébe, annak szereplőivé válunk. Vadidegen, egymásról semmit nem tudó emberek megszemélyesítik apámat, anyámat, a többi családtagot az én családomból, a szavaikat, érzéseiket idézi, sőt, gyakran felveszi a testtartásukat is.

A terapeuta pedig csak „hallgat” erre a mezőre, nem ő irányítja, hanem a mező vezeti a terápiás foglalkozást, mutatja a haladás irányát. Láthatóvá válik a tudat alatt működő családi dinamika: akár többgenerációs feszültségek, konfliktusok, a kapcsolódások súlya, terhei, a családtörténetünk, amelyet a génjeinkben hordozunk. Ezek segítenek megtalálni a megoldást. A megoldás pedig a REND. A legegyszerűbben megfogalmazva: családállítással rendet teremtünk.

Felismerjük azokat a problémákat, amelyeket más családtagoktól vettünk át tévesen értelmezett lojalitásból, bűntudatból, hálából, stb. és letesszük őket. Megtaláljuk azokat a gyermekkorban keletkezett engramokat, amelyek hiedelemrendszerekké nőve blokkolják a fejlődésünket, és végül, de nem utolsó sorban feltárulhatnak bizonyos sorsismétlődések mélyén előző életi átszűrődések is.

Sokat írtak arról (sok kísérletet is végeztek) mi is ez a mező, és hogyan működik. Nem sikerült egységes fizikai magyarázatot szolgáltatni. A mi szempontunkból egyetlen fontos dolognak tartom, hogy a mező megnyílik, és feltárja a jelen probléma összefüggéseit a kliens kapcsolataiban, az életében, és a megoldást is megmutatja. Ott tudunk dolgozni, ahol a probléma keletkezett, és pontosan azt oldjuk, ami okozza.

Miben segít?
Ezek a problémák nem feltétlenül klasszikus lelki betegségek, a kliens nemcsak a „beteg”, hanem bárki, aki az élete bizonyos helyzeteit nem tudja megoldani. Nem kell betegnek lenni, ahhoz, hogy segítséget kérjünk és kapjunk, elég, ha nem igazodunk el egyedül az életünkben: kapcsolatainkban, munkánkban, családunkban, szerepeinkben. Sorozatos ismétlésekbe akadunk bele valamilyen életterületen, és nem tudunk kitörni belőle, nem tudjuk rendezni a kapcsolatunkat bizonyos személyekkel, vagy egyszerűen „tölgyfává akarunk válni”, és nem tudjuk, hogyan kell, érezzük az elakadásunkat, nem tudunk túllépni bizonyos szakaszokon, fájdalmas élményeken… sorolhatnám a végtelenségig.
Természetesen a lelki és testi betegségek esetén is tudunk segíteni.

A résztvevők: a segítők, vagy résztvevők nem üres kézzel mennek haza, a nap során a szerepekben megélt érzések, felismerések többnyire testre szabott válaszokat adnak saját életük kisebb, sőt nagyobb problémájára is.
 

Árak