Fábián Veronika

Jógaoktató

Jógát oktatni az én szememben sokrétű feladat. Egy olyan több ezer éves hagyományon keresztül oszthatok meg filozófiát, életszemléletet és a világunk iránti megbecsülést, ami a legtöbbször a mozgáskultúrával kezdődik, de mindenképp a lélekig ér.
Hitvallásom, hogy a jóga mindenkié. Ahogy a jóga egyik alapiratában is olvashatjuk:
“Legyen bár fiatal, öreg avagy aggastyán, beteg vagy gyenge, ha fáradhatatlanul gyakorolja a jógát, eléri a beteljesülést. Aki eltökélten foglalkozik vele – eredményt ér el.”
/Hatha Jóga Pradipiká/  

Óráimon segítek, hogy elindulj saját utadon, amin meglelheted tested-lelked-szellemed egyensúlyát.

 

SZOLGÁLTATÁSAIM

Összesen 1 találat

Hatha jóga 

N

A Hatha olyan jóga rendszer, ami a fizikai test felől közelíti meg a fizikai, érzelmi, szellemi és spirituális egyensúlyt.
Maga a Hatha kifejezés két szóból áll: Ha, vagyis Nap, és Tha, vagyis Hold. A Hatha jóga célja a kétféle energia egyesítése, egyensúlyba hozása. Ezeket az ellentétes energiákat ismerjük mindennapi világunkból: nappal és éjszaka, férfi és nő, értelem és érzelem, stb. Ezeknek a minőségeknek a kiegyensúlyozásával és egyesítésével a kettősség megszűnik és helyét átveszi a harmónia. Célom, hogy jógaóráimon megéld ezt a feszültségektől mentes állapotot, belső nyugalmat.
Az órákon légzőgyakorlatokat és ászanákat (jóga pózokat) gyakorlunk, majd az alkalmat Jóga Nidrával zárjuk.

A jóga nidra (vezetett „jógikus alvás”) több, mint mélyrelaxáció, leginkább a meditáció előszobájaként lehet leírni. Ilyenkor ellazult állapotban, ébrenlét és alvás határán teljesen ellazulva befelé figyelsz; izmaid annyira ellazulnak, hogy tested ellazultságát idegrendszered és lelked ellazulása is követni tudja. Fizikailag és mentálisan nyugodt állapotba kerülsz, miközben tudatod éber marad. A jóga nidra oldja a stresszt, pihenteti a fizikai testet, rendszeresen gyakorolva pedig javítja a koncentrációs képességet és a memóriát.
A jóga nidra után úgy térsz vissza a mindennapi élet valóságába, mintha egy jó pihentető alvás után ébrednél.

Kapcsolat Veronikával

+36 70 686 6039

info@margaretahaz.com

1201 Budapest, Tinódi u 60.

Kapcsolat

+36 1 283 6432 (munkanapokon 12:00-16:30)
+36 30 452 5661

info@margaretahaz.com

1201 Budapest, Tinódi u 60.