Annyiféle információ jelenik meg mindenféle fórumon, hogy nehéz kiigazodni rajta, mi is az igazság.

Mint általában, többféle igazság létezik bármely dologgal kapcsolatban. Ki honnan tekint valamire, milyen tudás, emlék, stressz nyom rögzült a fejében és sejtszintű emlékezetében adott tárggyal kapcsolatban, annak alapján következtet és hoz döntést.

Amennyiben a túlélés, küzdelem alapmintája érvényesül, akkor a külvilágban látjuk az okokat és következményeket, a szenvedésünk és örömeink forrását és a megoldásokat. Kevéssé érezzük, hogy saját választásaink érvényre juthatnak. Méginkább nehéz elhinnünk, hogy lelkünk irányítására, belső bölcsességünkre hallgatva a nehézségek lehetőségként, felemelő kihívásként használhatóak.

A legnagyobb kihívásunk most az, hogy ha már el is fordultunk a külső információk áradatának figyelembevételétől, elkezdjünk elcsendesedni és belső folyamatainkra fókuszálni. Majd ott is megengedni, hogy elüljenek az érzelmi és gondolati hullámok, fodrozódások. Ahogy újra és újra felkorbácsolódnak, hagyjuk őket tovahaladni, elülni és nem belemerülni.

Amikor ebben lélegzünk, pihenünk vagy akár tevékenykedünk, lehetségessé válik, hogy megszülessen egy más látásmód a túlélésen, küzdelmen és minden addig elképzelhetőn túl és a túlon is túli varázslat. Az az érzés, hogy minden rendben, bármilyennek is látszódnak a dolgok.

Ha ebből a térből, észlelési szintről tesszük fel a kérdéseket, minden felelet elvárása nélkül, csak ringatózva a felmerülő érzetekben, kinyílhatnak új ajtók, ablakok bennünk:
Milyen lehetőségre lehetnék itt és most nyitott?

Milyen lenne elhinnem, hogy az, ami nehéz, félelmetes, legyőzhetetlen érzésként megjelenik bennem és körülöttem az csak a múlt mintáinak a felszabadulása, elengedődése és nem igaz valóság?

Milyen érzés arra gondolni, amikor egy olyan világban élünk, ahol együttérzőek, együttműködőek vagyunk? Ahol mindenkinek megvan a méltó helye és érdemessége?

Mi lenne, ha ezt most be- és megengedném magamnak?

Milyen érzés, ez holnap, holnapután és hetekig, hónapokig élni, érezni és milyen megengedni másoknak is ezt a szabadságot?

A belső világunkban tevékenykedés a külvilágban is tükröződik oda is kihat. Ma már tudományosan kimutatott és elfogadott, tehát tény, hogy érzelmeink-gondolataink hatással vannak a DNS-ünkre. Sőt, az is, hogy a DNS magához alakítja a biológiai és tágabb környezetét. Ez a testünk bölcsessége, mely a lélek bölcsességéből táplálkozik. Ebből kiindulva, rajtunk múlik, mi hogyan alakul bennünk és körülöttünk.

A lelkünk tudja, hogy lehetséges ez, ha emellett döntünk újra és újra. Amikor ételt választunk, főzünk, eszünk. Amikor isszuk a vizünket. Amikor a természetet szemléljük, amikor magunkat a tükörben és a másikat a tekintetében. Amikor megtesszük mindazt, ami szükséges, ami lehetséges és azt, ami lehetetlennek tűnik, s mindezen közben tudjuk, hogy a lelkünkben egyek vagyunk, hogy lelkünk bölcsessége, fénye egy bennünk.

S ha rá hallgatunk csendes békével és tevékeny derűvel, akkor termékeny örömmel éljük e napokat.

Köszönöm, hogy velem tartasz ezen az úton.

Pető Katalin Erzsébet – stressz és életútoldás, lélek átvezetés, lélek visszahívás