A reggel éhgyomorra megivott zellerlé segít megteremteni a gyomor megfelelő sósavszintjét. A megfelelő sósavszint elengedhetetlen a jó emésztéshez. Ha a gyomorban alacsony a jó sav szintje, a nem jótékony savak felkúszhatnak a nyelőcsőbe és ott problémákat okozhatnak. A szárzeller segít leküzdeni a gyulladást, kiéhezteti a szervezetben lévő ártalmas baktériumokat, élesztő-, penészgombákat, majd kimossa az emésztőszerveinkből és a májból a mérgeket és egyéb hulladékokat. A zellerlé olyan ásványi sókat tartalmaz, amelyek szükségesek a szervezetnek.

Ha gyakran érzed, mintha pillangók lennének a gyomrodban, azt valószínűleg az idegesség okozza. Használd a szárzellert, hogy helyreállítsd az emésztőrendszeredet.

A szárzeller spirituális tanítása:

„Túl gyakran tesszük a kelleténél bonyolultabbá az életünket – vagy ellenkezőleg, túlságosan leegyszerűsítjük a bonyolult ügyeket. Ezt a hintapolitikát műveljük az életünk szinte minden területén, kiváltképp ami az egészségünket illeti. Vagy túlságosan aggódunk az egészségügyi problémáink miatt, mégis elutasítjuk a kézenfekvő megoldásokat, vagy káros életmódot folytatunk, de nem foglalkozunk vele, mert veszedelmes szokásainkat az élet kellemes közjátékának tekintjük. És az ezzel járó hatásokat egyedi, csaknem véletlenszerű testi megnyilvánulásként értékeljük. Az igazi gyógyulás érdekében meg kell teremtenünk az egyszerű és bonyolult dolgok egyfajta egyensúlyát – erre tanít a szárzeller. … A tiszta szárzellerlé egyszerű hatóerejével azonban semmi sem egyenértékű. Jó tulajdonságai révén megváltoztatja az életedet – és bár csak egyféle zöldséglé, összetettsége révén teljes tápértékű ital. Ez lényeges emlékeztető az élet más területeivel kapcsolatban. Miért is van szükségünk a helyzetek bonyolult értelmezésére ahhoz a végkövetkeztetéshez, hogy a legegyszerűbb megoldások a legjobbak?”

részlet Anthony William Gyógyító Médium: Gyógyító Ételek című könyvéből

Fénykép: Pixabay.com