fontdown fontup

Vásárlási Információk

 

 

A Webáruház üzemeltetője: Grácz Kft.

Székhely, telephely: 1201 Budapest, Tinódi u. 60.

Adószám: 12661736-2-43

Cégjegyzékszám: 01-09-697258 (Fővárosi Bíróság, mint Cégbíróság)

Kamarai tagság: Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara

Kamarai nyilvántartási szám: BU12661736

Adatkezelés nyilvántartási száma: NAIH-128419/2017.

 

Telefon: +36 30 452 5660

E-mail: info@margaretahaz.com

Kapcsolattartó: Várnainé Pongrácz Mária

 

Tárhely szolgáltató neve: Netidea Kft.

Tárhely szolgáltató címe: 1022 Budapest, Hankóczy Jenő utca 8/A

Tárhely szolgáltató elérhetősége: kapcsolat@netidea.hu

 

Általános Szerződési Feltételek

A Webshop látogatásával, a webshopi regisztrációval, illetve vásárlásával Vásárló elfogadja jelen Általános Szerződési Feltételeket, mellyel az ÁSZF-nek megfelelő tartalommal szerződés jön létre az Eladó és a Vásárló között. Amennyiben a Vásárló számára az ÁSZF bármely rendelkezése nem fogadható el, úgy az oldalt nem látogathatja, a webshopban megrendelést nem adhat le. A szerződés nyelve magyar. A beérkezett megrendeléseket Eladó elektronikus formában tárolja. Felek között kötött szerződés írásban megkötöttnek minősül, azokat az Eladó nem iktatja, így utólag nem is hozzáférhető.

 

Vásárlás menete:

A következő lépéseket betartva, könnyen és gyorsan megrendelheti az Ön által kiválasztott termékeket.

 • Olvassa el figyelmesen a termék leírását.

 • A kiválasztott termék oldalán írja be hány darabot szeretne megvásárolni az adott termékből, majd kattintson a „Kosárba” gombra.

 • Vásárláshoz be kell lépnie.

 • Ha Ön már vásárolt korábban a webshopban, akkor a Bejelentkezés alatt megjelenő adatokat töltse ki. Ha Ön első alkalommal vásárol a webshopban, akkor regisztrálnia kell. Ez esetben a Regisztráció alatt megjelenő mezőket töltse ki a kért adatokkal.

 • Kattintson a webshop menüpont alatt megjelenő Kosár feliratra és megjelenik a „Kosár” tartalma, amelyben az Ön által kiválasztott termékek láthatóak. Itt lehetősége van tévesen megrendelt terméket törölni. Ezt a törölni kívánt áru megnevezésével megegyező sor elején található piros „X” ikonra kattintva teheti meg.

 • Ha még szeretne további termékeket kiválasztani és megvásárolni, akkor a fent leírt módon megteheti, a kosár tartalmát közben pedig folyamatosan ellenőrizheti.

 • Válassza ki a Szállítási és a Fizetési módot, majd kattintson a Tovább a pénztárhoz feliratra.

 • Ellenőrizze adatait, majd a Megrendelés elküldése gombra kattintva véglegesíti rendelését.

 • A megrendelésről egy automatikus visszaigazolást kap.

 • Szállítási információkkal kapcsolatban hamarosan felkeresi kollégánk.

 

Szállítási feltételek:

Az alábbi szállítási módok közül választhat.

 • Személyes átvétel: Üzletünkben készpénzzel, vagy bankkártyával történő fizetést követően 1201 Budapest Tinódi utca 60-as szám alatt hétfőtől péntekig 12-16:30 óráig.

 • Utánvét: A kiszállítást a Magyar Posta végzi a mindenkori nemzetközi díjtáblázata alapján. Kiszállítás raktáron lévő termék esetén 1-3 munkanap. Készlethiány esetén e-mailben, vagy telefonon értesítjük. A termék értékét a Magyar Posta munkatársának kell megfizetni készpénzben. A postaköltség függ a csomag súlyától, és az utánvétel összegétől.

 • Előre utalás: Ebben az esetben a vételárat és a postaköltséget a termék kiszállítása előtt átutalja a bankszámlaszámunkra. A pontos összegről írásban értesítjük a megrendelést követően. Az összeg beérkezése után a kiszállítást a Magyar Posta végzi a mindenkori nemzetközi díjtáblázata alapján. Kiszállítás raktáron lévő termék esetén 1-3 munkanap. Készlethiány esetén e-mailben, vagy telefonon értesítjük. A postaköltség függ a csomag súlyától.

Postai díjak 2018. január 16-tól:

 • Utánvétes csomagnál: a feladási díj a csomag méretétől függ, kb. 2400-2900 Ft (pontos összeget a megrendelés után a csomag összeállítása után tudunk mondani)

 • Előre utalás esetén: 2 kg-ig 1790 Ft, 5 kg-ig 1970 Ft

 

Termékgarancia

Amennyiben az átvett árucikk hibás, vagy a szállítás során megsérült, azt díjmentesen kicseréljük. Amennyiben erre bármely okból nincs lehetőség, a kifizetett vételárat visszafizetjük.

Az árucikk cseréje csak az eredeti csomagolás és a mellékelt okmányok megléte esetén lehetséges.

 

Felelősség

A megrendelhető áruk jellemzői az adott árucikkhez tartozó termékleírásból tudhatók meg. A termékleírásokat a gyártók bocsátották rendelkezésünkre, így ezek pontatlanságáért felelősséget nem tudunk vállalni. Az árucikkek mellett található fotók szimbolikus jellegűek, az árucikkek csomagolása, megjelenése ettől eltérhet.

 

A vásárlástól való elállás

Elállási jog gyakorlásának határideje

A Vásárló a 45/2014. (II.26.) Korm. rendelet alapján: a termék átvételének napjától, több termék vásárlása esetén, ha az egyes termékek szolgáltatása eltérő időpontban történik, az utoljára szolgáltatott termék átvételének napjától, több tételből vagy darabból álló termék esetén az utoljára szolgáltatott tételnek vagy darabnak az átvétele napjától, ha a terméket meghatározott időszakon belül rendszeresen kell szolgáltatni, az első szolgáltatásnak, a Vásárló vagy az általa megjelölt, a fuvarozótól eltérő harmadik személy általi átvételének napjától számított 14 napon belül a megkötött szerződéstől indokolás nélkül elállhat.

Visszavenni csak bontatlan és sértetlen csomagolású terméket áll módunkban.

Elállási jog gyakorlásának módja

A Vásárló az elállási szándékát az alábbi módokon juttathatja el:

 • e-mailben az info@margaretahaz.com címre

 • postán a 1201 Budapest, Tinódi u. 60. címre

Határidőben érvényesítettnek kell tekintetni az elállási jog gyakorlását, ha a Vásárló az elállási nyilatkozatát a határidő lejárta előtt a Vállalkozás részére elküldi.

Az elállási jog gyakorlása során a Vásárló jóhiszeműen köteles eljárni, jogát rendeltetésének megfelelően köteles gyakorolni. Ezen joggyakorlás nem vezethet a joggal való visszaéléshez a Vásárló részéről (Ptk. 1:5. §)

A Felek kötelezettségei elállás esetén

A Vállalkozás kötelezettségei

A Vállalkozás haladéktalanul, de legkésőbb az elállásról való tudomásszerzésétől számított 14 napon belül visszatéríti a Vásárló által ellenszolgáltatásként megfizetett teljes összeget.

A Vállalkozás a Vásárlónak visszajáró összeget átutalással teljesíti.

A Vállalkozás mindaddig visszatarthatja a visszafizetendő összeget, amíg a Vásárló a terméket vissza nem szolgáltatta, vagy kétséget kizáróan nem igazolta, hogy azt visszaküldte.

A Vásárló kötelezettségei

A Vásárló elállás esetén köteles a terméket haladéktalanul, de legkésőbb az elállás közlésétől számított 14 napon belül visszaküldeni, illetve a Vállalkozásnak, vagy a Vállalkozás által a termék átvételére meghatalmazott személynek átadni. A visszaküldés határidőben teljesítettnek minősül, ha a Vásárló a terméket a határidő lejárta előtt elküldi.

Vásárló a terméket postai küldeményként, vagy utánvétes csomagként nem küldheti vissza. A visszaküldés költségeit a Vásárló köteles viselni. A Vásárló felelősséggel tartozik a termék jellegének, tulajdonságainak és működésének megállapításához szükséges használatot meghaladó használatból eredő értékcsökkenésért.

 

Szavatosság

Szavatosság: Az eladónak (szerződésbeli vagy törvényes) felelőssége az eladott tárgy természeti vagy jogi szempontból hibátlan voltáért. (Magyar értelmező kéziszótár)

Szavatossági idő: Ameddig a szavatosság érvényes. Termékeinknél egyedileg és a gyártás idejétől függően is változó, ami a dobozon, vagy a csomagoláson olvasható. A termék lejárati idejének dátumát minden esetben a gyártó tünteti fel a termék csomagolásán.

A hosszabb lejáratú termékek (vitaminik, étrend kiegészítők) esetében garantáljuk, hogy kézbesítéskor a termék lejárati ideje minimum 3 hónap, rövid lejáratú termékeknél meg a szállítási idő pontosításakor tájékoztatjuk a termék lejárati idejéről.

Reklamációval kapcsolatban +36 30 452 5660-as telefonszámon keressen bennünket, vagy jelezheti problémáját az info@margaretahaz.com emailcímen, vagy címünkre elküldött postai levélben.

Az érdekérvényesítésben segíthet a Fogyasztóvédelmi Főfelügyelőség (www.fvf.hu) illetve az Országos Fogyasztóvédelmi Felügyelet (www.ofe.hu)

Cégünk az 1959. évi IV. törvény A szavatosságra és a jótállásra vonatkozó szabályai alapján jár el.

 

Jogérvényesítés

Amennyiben a fogyasztási cikk minősége nem megfelelő, úgy Ön a szavatossági illetőleg jótállási szabályok alapján érvényesítheti igényét. A szavatosság szabályait a Ptk 1959. évi IV. törvény 305-311/A §-a, tartalmazza.

 

Adatkezelés

Az adatok megadása a rendelés felvételéhez szükséges! Az adatok megadása önkéntes! Amennyiben Ön egyszer regisztrálta magát, az azonosító és a jelszó megadásával bejelentkezését bármikor végrehajthatja.

A Grácz Kft. a regisztrációkor, illetve megrendeléskor kizárólag azokat az információkat kéri a Vásárlótól, amelyek a rendelés lebonyolításához feltétlenül szükségesek. Ezeket az adatokat harmadik fél számára a Vállalkozás nem adja ki. Ez alól kivételt képeznek azok az információk, melyek az adott termék kézbesítéséhez vagy kiszállításához szükségesek.

A vásárló a személyes adatainak törlését bármikor kezdeményezheti e-mailben az info@margaretahaz.com címen, melyet munkatársaink 3 munkanapon belül végrehajtanak.

Adatai kezelésekor a Személyes adatok védelméről és a közérdekű adatok nyilvánosságáról szóló 1992. évi LXIII törvénynek megfelelően járunk el.

Kérjük olvassa el az Adatkezelési és Adatvédelmi Szabályzatunkat.

 

Egyebek

Weboldalon található információk jóhiszeműen kerültek felhelyezésre, azonban azok kizárólag tájékoztató célt szolgálnak, az információk pontosságáért, teljességéért, az esetleges elírásokért a Vállalkozás nem vállal felelősséget.

Amennyiben a Vásárló a webshopban kifogásolható tartalmat észlel, köteles azt haladéktalanul jelezni Vállalkozásnak. Amennyiben Vállalkozás jóhiszemű eljárása során a jelzést megalapozottnak találja, jogosult az információ haladéktalan törlésére vagy annak módosítására.

A leszállított áru a vételár teljese kifizetéséig a vállalkozó tulajdonában marad.