Jóga

 

Kezdő Hatha Flow jóga Brigivel

A kezdő Hatha Flow egy dinamikus jóga gyakorlás. Az ászanákat viszonylag rövidebb ideig tartjuk ki (kb. 3-5 légzésig), a gyakorlás a légzés és a mozgás összehangolására fektet hangsúlyt. Egyszerű jóga ászanákra épülő gyakorlatokat végzünk, amik kezdők számára is élvezetet nyújtanak.

Az ászanákat sorozatokba rendezve gyakoroljuk, a gyakorlás közben minden lélegzet és minden mozdulat tudatos, hogy megérezd a légzés és a mozgás közti harmóniát.

A Kezdő Hatha Flow jóga neked szól ha:

  • ülőmunkát végzel, keveset mozogsz, ezért rosszul érzed magad a testedben

  • érdekel a jóga, de még nem merted kipróbálni

  • túl stresszes vagy

  • szeretnél megszabadulni a gondolataidtól legalább pár órára

Hogy miben segít?

  • megnyugtatja az idegrendszert

  • fokozza a hajlékonyságot nem csak az izmokban, hanem a kötőszövetekben is

  • erősíti a csontokat, amivel megelőzheted az időskori csontgyengülést

  • egyensúlyba hozza a hormonháztartást, ezáltal sokkal kiegyensúlyozottabban érzed magad

  • fejleszti a figyelem megtartását

A gyakorlatok feltöltik a testet energiával, és az ízületek igénybevétele nélkül erősítik az izmokat, javítják a tartást. Speciális légzőgyakorlatok segítségével nyugtatjuk az elmét. Az éjszakai alvásod pihentetővé válik, ezáltal minden reggel olyan frissen ébredsz, mint gyerekkorodban a legszebb nyári szüneti napon.

A jógát tartja Perlmutter Brigitta – jógaoktató.

Kezdő Hatha Flow minden hétfőn 18:00-19:30-ig (90 perc) 

 

 

 

 

Gerincjóga Annamáriával

A gerincjóga  egy csodálatos mindenki számára megfelelő gyakorlással elsajátítható mozgásrendszer.

A gerincjóga a Hatha jóga és a gyógytorna elemeit ötvözi, segít oldani a testben lévő feszültséget, növeli a pszichikai teherbírást, erősít, nyújt.

A gerincjóga elsődleges feladata a megelőzés (prevenció) lenne, de sajnos még most is szinte csak akkor jönnek az emberek gerincjógára ha már fáj a derék, fáj a hát és fáj minden.

Rendszeres gerincjóga gyakorlással javítható a tartás, csökkennek a testben lévő fájdalmak és a lelkünk is megpihen. A gerincjóga órákon kiemelten foglalkozunk a gerinccel, a helyes tartás és megfelelő légzés elsajátításával.

A gerincjóga minden korosztály számára ajánlott, hisz a derékfájás és hátfájás ma már kamaszkorban megjelenik. Nagyon fontos tudni, hogy a már megszerzett fájdalmakat (derékfájás, hátfájás, nyaki panaszok) megszüntetéséhez idő kell. A jóga gyakorlása fontos, de a rendszeresség is jelentős tényező abban, hogy mikor érjük el azt az eredményt amit szeretnénk.

A gerincjógát tartja Illés Annamária – gerincjóga oktató.

Gerincjóga minden csütörtökön 18:00-kor (90 perc) 

2018.07.19-én a jóga elmarad.

 

Kérjük a jóga órákra első alkalommal érkezőket, hogy jelezzék részvételi szándékukat az alábbi elérhetőségeken: info@margaretahaz.com, vagy +36304525661. Köszönjük!