Udvarhelyi Boglárka

 

Udvarhelyi BoglárkaSzegeden születtem és élek. Azért választottam a pszichológusi pályát, mert mindig érzékeny voltam mások problémáira, és nagy empátiás készséggel rendelkezem. A Szegedi Tudományegyetemen végeztem 2008-ban. Mivel nagyon optimista vagyok, és úgy látom, minden gödörből van kiút, szakirányként a krízistanácsadást választottam, elvégeztem az ELTE tanácsadó szakpszichológusi képzésén belül a krízistanácsadói szakirányt 2015-ben. Szakdolgozatom témája a gyász volt.

Munkám során azt tapasztaltam, hogy a kultúránk nem tudja kezelni a veszteséget, a gyászt. Sajnos sokaknak nehézséget okoz, hogy kifejezzék az együttérzésüket, vagy egyszerűen nem tudnak mit kezdeni egy gyászolóval. Aztán sajnos 2016-ban én magam is gyászolóvá váltam, mikor rákban elvesztettem az apukámat.

Pszichológusként is nehézséget okozott a veszteséggel való megküzdés, mert a nagyszüleim még éltek, így nem láttam a szüleimtől mintát arra, hogyan is kellene ezzel a helyzettel megküzdeni. Ekkor határoztam el, hogy elvégzem a Gyógyulás A Gyászból Magyar Központ gyásztanácsadó specialista képzését, így a központban regisztrált gyásztanácsadó lettem (a módszerről bővebben: www.gyogyulasagyaszbol.hu).

A módszer segített több veszteséget helyre tennem, a negatív érzéseimet (harag, csalódás) elengednem, és ennek eredményeképpen óriási energiák szabadultak fel bennem. Apukám hiánya továbbra is megmaradt, és megmarad mindig, de az elvesztését kísérő hatalmas fájdalom lecsillapodott.

Mivel az elakadt gyász sok betegség okozója, azt gondolom, hogy a Margaréta-ház vendégeinek is segítséget tudok nyújtani abban, hogy le tudják tenni azt a terhet, ami akadályozza őket a gyógyulásban, ezáltal plusz energiákhoz jutnak, ami elősegíti állapotuk javulását. A gyászfeldolgozás csoportos formában történik, rendszeresen meghirdetett csoportjaimon.

Elérhetőség: +36 70 312 1178

Gyászfeldolgozó Módszer 8-hetes csoportos támogató program