Jóga

 

jóga

Hétfőn 18:00-kor Gerincjóga (90 perc)

A jógát tartja: Perlmutter Brigitta – jógaoktató

 

 

Csütörtökön 18:00 órakor Gerincjóga (90 perc)

A gerincjógát tartja: Illés Annamária – gerincjóga oktató

 

 

Részvételi díj:

  • Gerincjóga (90 perc) 1800 Ft

 

Gerincjóga Brigivel

A gerincjóga neked szól, ha ülőmunkát végzel, ezért rossz a közérzeted, megterhelés nélkül szeretnél mozogni, érdekel a jóga, de még nem merted kipróbálni, túl stresszes vagy, szeretnél megszabadulni a gondolataidtól legalább pár órára.

Hogy miben segít?

Megnyugtatja az idegrendszert, fokozza a hajlékonyságot nem csak az izmokban, hanem a kötőszövetekben is, erősíti a csontokat, amivel megelőzheted az időskori csontgyengülést, egyensúlyba hozza a hormonháztartást, ezáltal sokkal kiegyensúlyozottabbnak érzed magad, segíti a figyelem megtartását.

A gyakorlatok feltöltik a testet energiával, az ízületek igénybevétele nélkül erősítik az izmokat, javítják a tartást. Speciális légzőgyakorlatok segítségével nyugtatjuk az elmét. Az éjszakai alvásod pihentetővé válik, ezáltal olyan frissen ébredsz, mint gyerekkorodban a legszebb nyári napon.

 

Gerincjóga Annamáriával

A gerincjóga egy csodálatos mindenki számára megfelelő gyakorlással elsajátítható mozgásrendszer.

A gerincjóga a Hatha jóga és a gyógytorna elemeit ötvözi, segít oldani a testben lévő feszültséget, növeli a pszichikai teherbírást, erősít, nyújt.

A gerincjóga elsődleges feladata a megelőzés (prevenció) lenne, de sajnos még most is szinte csak akkor jönnek az emberek gerincjógára ha már fáj a derék, fáj a hát és fáj minden.

Rendszeres gerincjóga gyakorlással javítható a tartás, csökkennek a testben lévő fájdalmak és a lelkünk is megpihen. A gerincjóga órákon kiemelten foglalkozunk a gerinccel, a helyes tartás és megfelelő légzés elsajátításával.

A gerincjóga minden korosztály számára ajánlott, hisz a derékfájás és hátfájás ma már kamaszkorban megjelenik. Nagyon fontos tudni, hogy a már megszerzett fájdalmakat (derékfájás, hátfájás, nyaki panaszok) megszüntetéséhez idő kell. A jóga gyakorlása fontos, de a rendszeresség is jelentős tényező abban, hogy mikor érjük el azt az eredményt amit szeretnénk.