Jóga, torna

 

jóga

Hétfőn 18:00-kor Gerincjóga (90 perc)

A jógát tartja: Perlmutter Brigitta – jógaoktató

Az alábbi hétfői jógaórák elmaradnak:

2018.02.05., 2018.02.12., 2018.02.19., 2018.02.26., 2018.03.05., 2018.03.12.

 

 

Csütörtökön 16:30 órakor Gerinc gimnasztika (Senior & molett torna) (60 perc)

Csütörtökön 18:00 órakor Gerincjóga (90 perc)

A gerincjógát és a gerinc gimnasztikát tartja: Illés Annamária – gerincjóga oktató

2018.03.15-én a jóga elmarad a Nemzeti ünnep miatt.

 

 

Részvételi díj:

  • Gerinc gimnasztika (Senior & molett torna) (60 perc) 1500 Ft

  • Gerincjóga (90 perc) 1800 Ft

 

Gerincjóga Brigivel

A gerincjóga neked szól, ha ülőmunkát végzel, ezért rossz a közérzeted, megterhelés nélkül szeretnél mozogni, érdekel a jóga, de még nem merted kipróbálni, túl stresszes vagy, szeretnél megszabadulni a gondolataidtól legalább pár órára.

Hogy miben segít?

Megnyugtatja az idegrendszert, fokozza a hajlékonyságot nem csak az izmokban, hanem a kötőszövetekben is, erősíti a csontokat, amivel megelőzheted az időskori csontgyengülést, egyensúlyba hozza a hormonháztartást, ezáltal sokkal kiegyensúlyozottabbnak érzed magad, segíti a figyelem megtartását.

A gyakorlatok feltöltik a testet energiával, az ízületek igénybevétele nélkül erősítik az izmokat, javítják a tartást. Speciális légzőgyakorlatok segítségével nyugtatjuk az elmét. Az éjszakai alvásod pihentetővé válik, ezáltal olyan frissen ébredsz, mint gyerekkorodban a legszebb nyári napon.

 

Gerincjóga Annamáriával

A gerincjóga egy csodálatos mindenki számára megfelelő gyakorlással elsajátítható mozgásrendszer.

A gerincjóga a Hatha jóga és a gyógytorna elemeit ötvözi, segít oldani a testben lévő feszültséget, növeli a pszichikai teherbírást, erősít, nyújt.

A gerincjóga elsődleges feladata a megelőzés (prevenció) lenne, de sajnos még most is szinte csak akkor jönnek az emberek gerincjógára ha már fáj a derék, fáj a hát és fáj minden.

Rendszeres gerincjóga gyakorlással javítható a tartás, csökkennek a testben lévő fájdalmak és a lelkünk is megpihen. A gerincjóga órákon kiemelten foglalkozunk a gerinccel, a helyes tartás és megfelelő légzés elsajátításával.

A gerincjóga minden korosztály számára ajánlott, hisz a derékfájás és hátfájás ma már kamaszkorban megjelenik. Nagyon fontos tudni, hogy a már megszerzett fájdalmakat (derékfájás, hátfájás, nyaki panaszok) megszüntetéséhez idő kell. A jóga gyakorlása fontos, de a rendszeresség is jelentős tényező abban, hogy mikor érjük el azt az eredményt amit szeretnénk.

 

Geinc gimnasztika (Senior & Molett torna)

Ezt a mozgásformát mindazoknak tudom ajánlani, akik nem végeztek hosszú éveken át semmilyen mozgást, nehezebben mozognak és súlyfelesleggel rendelkeznek. Hosszú évek tapasztalata azt mutatja, hogy az 50 év feletti nők és férfiak nehezen mozdulnak meg. Kialakultak gátlások a koruk és súlyuk miatt, „CIKI „ lemenni az edzőterembe, „CIKI ” bemenni tornázni. Itt nálunk nincs „CIKI”. Ami kell: kitartás, szorgalom, türelem és sok- sok jókedv.

A torna alapját a gyógytorna és a gerincjóga képezi könnyített formában, de alkalmazva minden olyan gyakorlatot, ami segít abban, hogy az ízületek életre keljenek, csökkenjenek a mindennapi fájdalmak, javuljon az anyagcsere és egyre könnyebb és vidámabb életünk legyen. A rendszeres mozgás hatására csökken a vérnyomás és a cukorszint, csökken a migrénes fejfájás gyakorisága, javul az agyi vérellátás. Sorolhatnám a sok jó hatást, de ami a legfontosabb, hogy elhatározzuk változtatni szeretnénk és egy könnyebb, jobb minőségű életet szeretnénk kortól és súlytól függetlenül.

A tornára csak magunkat kell hozni, kényelmes ruhát, folyadékot és jókedvet.

A foglalkozások kiscsoportosak, lehet bátran kérdezni és az óra alatt pihenni.